Θεραπεία κιρσών με Laser

Η θεραπεία των κιρσών με ενδοφλέβιο Laser* είναι μία σχεδόν αναίμακτη επέμβαση που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση, με ασφάλεια και ακρίβεια. Από την περιοχή της κνήμης εισάγεται διαδερμικά στη σαφηνή φλέβα η οπτική ίνα του Laser, η οποία προωθείται κεντρικά ως το ύψος της σαφηνομηριαίας συμβολής. Καθώς η οπτική ίνα αποσύρεται προοδευτικά, διαχέει ακτινικά ενέργεια, η οποία συρικνώνει ομοιογενώς τα φλεβικά τοιχώματα και σφραγίζει πλήρως τη φλέβα. Μετά το κλείσιμο της πάσχουσας φλέβας η κυκλοφορία αποκαθίσταται μέσα από τις υγιείς φλέβες του δικτύου.
Η συνολική διαδικασία διαρκεί 20-50 λεπτά, δεν υπάρχουν τομές ή ράμματα και δεν προξενείται πόνος στον ασθενή κατά τη διάρκεια ή μετά τη θεραπεία ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Ο κίνδυνος αποχρωματισμού, καψίματος, μετεπεμβατικών εκχυμώσεων ή άλλων επιπλοκών είναι ελάχιστος ειδικά με τη νέα γενιά οπτικής ίνας. Ο ασθενής σε συνεννόηση με τον ιατρό του μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του ακόμη και την ίδια μέρα ή το πρωί της επομένης και στις δραστηριότητές του σε 2-3 ημέρες (με εξαίρεση την εξαντλητική άσκηση).

κιρσοί laser

Εικόνα 1. Υπερηχογραφική απεικόνιση της σαφηνομηριαίας συμβολής κατά τη διάρκεια του laser

κιρσοί λειζερ

Εικόνα 2. Αμέσως μετά τη θεραπεία, επιβεβαίωση της σύγκλεισης

Η επιλογή του είδους της θεραπείας για την αντιμετώπιση των κιρσών εξαρτάται κάθε φορά από το συγκεκριμένο ασθενή που αντιμετωπίζεται (εξατομίκευση θεραπείας). Κάθε θεραπεία έχει συγκεκριμένες ενδείξεις και αντενδείξεις όπως άλλωστε συμβαίνει και στην πλειοψηφία των ιατρικών πράξεων.